A House Catalonia els oferim el nostre ampli catàleg amb les millors Masies en Venda a la zona del Baix i l´Alt Empordà, el cor de la Costa Brava. Masies i Cases de Poble plenes de tradició i història en l´incomparable marc de natura de la província de Girona.

Masies en Venda a l´Empordà – Costa Brava

L´Empordà ha estat històricament una terra de pas i de confluència de diverses cultures i maneres d´entendre la vida. Totes aquestes experiències han quedat impreses en les formes dels seus pobles, camps i boscos. Un estil de vida arrelat als ritmes de la natura, on cada estació segueix les seves pròpies regles.

House Catalonia presta els serveis d´intermediació immobiliària, agrupant una selecció de les millors masies en venda a la zona de l´Empordà. La nostra missió és oferir a tota persona que està cercant establir-se a la nostra comarca, una llar adaptada a les seves necessitats.

Comprar una Masia a l´Empordà – Costa Brava

Una Masia es la construcció rural típica de Catalunya. També trobem el mateix tipus de construcció a altres indrets de la península Ibèrica i el sud de França. Una masia és una construcció aïllada, estretament relacionada amb un nucli familiar depenent de l´explotació agrària com a mitjà de vida. Es creu que l´origen de moltes d´elles l´hem de buscar en les antigues vil·les romanes de fa més de 2.000 anys.

La distribució típica d´una masia és en 2 pisos o altures, i la distribució pot variar molt segons la forma del terreny i les necessitats de la familia que l´habitava. Sovint els animals convivien amb les persones, si la masia no disposava d´una construcció exterior destinada a aquest ús.

Els elements típics, que captiven a la gent que opta a comprar una masia, son entre d´altres, la façana orientada al sud per aprofitar al màxim les hores de sol. L´entrada principal, que podia ser per una porta amb dovella o de dintell simple, dóna accés al distribuïdor de la planta baixa, que habitualment comunicava amb les zones d´estable i menjadores, magatzems per el gra i les eines del camp i en alguns casos, les estances que habitaven el masover i la seva família. La primera planta, descansava sobre voltes d´obra construïdes sobre murs de pedra i acabades amb rajola. Aquesta planta també disposava d´un ampli distribuïdor, que donava accés a cadascuna de les habitacions. Finalment, la planta superior o golfes, estava destinada a l´emmagatzematge de gra i queviures. El teulat de les masies estava acabat amb la disposició de bigues i llates de fusta, cobertes per teules de fang. A la zona del pirineu, les teules eren substituïdes per pedra de pissarra per millorar l´aïllament i prevenir l´acumulació de neu.

Rehabilitació de Masies a la zona de l´Empordà

Els materials usats per a la construcció de les masies ha estat sempre condicionat a l´entorn on s´ubica. Aquests materials poden haver variat amb el pas del temps, però n´hi ha 2 que son obligatoris i el seu aspecte es fonamental: la pedra i la fusta. A les zones muntanyenques el més típic és trobar construccions de pedra basta, sense polir i de tamany mitjà.  A les masies de la plana és més habitual trobar la pedra treballada, sobretot en finestres, escaires i remats de l´obra. Durant molts anys, aquests murs van ser aixecats només a base de pedra i fang per consolidar, esseny aquests substituït a partir del S.XVIII per la calç, més resistent i impermeable en les aplicacions a l´exterior.

La forma exterior habitual en una masia catalana és el teulat a dues aigües, amb dos vessants ben diferenciades longitudinalment respecte de la façana principal. D´aquesta forma, es simplificava la protecció dels murs laterals per l´acció de la pluja.

Les masies son construccions de tamany considerable. El gruix habitual de les seves parets és d´entre 30-60 cms.

La història ha fet que algunes masies disposin de torres de defensa. Durant molts anys els habitants d´aquestes cases varen haver de conviure amb els vicissituds de la pirateria. Va ser determinant per ells el construïr aquestes torres per poder defensar-se dels habituals atacs, però alhora, les aprofitàven en temps de pau per a la cria de coloms, emmagatzematge de gra i per a tasques de comunicació i vigilància.

Després d´un temps de progressiu abandonament de l´entorn rural, els últims anys han estat de tornada als entorns naturals, fent reviure moltes d´aquestes masies que havien quedat en l´oblit. Moltes d´elles han estat progressivament restaurades al llarg dels anys per els seus propietaris i han aconseguit que llueixin com en els seus millors temps.

Es pot dir que cada masia és única i obeeix només a l´entorn que l´acompanya. A vegades, algunes d´aquestes excepcionals cases arriben al mercat esperant trobar una família que escrigui les noves pàgines de la seva llarga història.

A House Catalonia oferim un servei personalitzat a tothom que cerca una masia en venda a la zona de l´Empordà.